PŘEDPOVĚĎ: Vyndejte deštníky, v Česku nepřestane pršet. V noci bude mrznout

Následující týden bude v Česku spíše deštivý, oblačný a k jeho konci by mohlo na horách i sněžit. "Před námi je na srážky bohatý týden, bude i větrno, teploty budou jako na horské dráze," řekla TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová. 

Sníh, který na horách napadl minulý týden, se příliš dlouho neudrží. "Sněhová pokrývka, kterou přinesl svatomartinský týden na hory, bude už během pondělí a noci na úterý rychle odtávat. Teplá fronta přinese rychlý nárůst teplot vzduchu," doplnila Dagmar Honsová.

V pondělí počasí v Česku ovlivní teplá fronta. Ranní teploty pod bodem mrazu vystřídají vyšší teploty, kdy v noci na jihozápadě bude podle Honsové možné naměřit až 13 stupňů Celsia. Přes den bude oblačno až zataženo. Očekává se i déšť, na horách zpočátku sněžení, postupně bude pršet i tam. Během dne bude zesilovat vítr, nárazy západního větru budou dosahovat rychlosti kolem 55 km/h.

[chooze:article;value:528632]

Úterní ráno a dopoledne bude podle meteorologů zatažené, místy nás čekají přeháňky nebo déšť. Během dne oblačnosti a srážek ubyde, postupně k večeru budou zase přibývat. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 stupni Celsia. Denní pak mezi 9 až 13 stupni Celsia. Opět se očekává západní vítr s nárazy o rychlosti 55 km/h.

Ve středu bude oblačno až zataženo. Místy meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky. V ranních hodinách naměříme mezi 7 až 3 stupni Celsia. Přes den potom mezi 8 až 12 stupni Celsia.

Také ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni Celsia. Denní teploty pak mezi 7 až 11 stupni Celsia.

[chooze:article;value:529089]

​V pátek bude oblačno až zataženo. Opět nás čekají přeháňky nebo déšť. Do hor se vrátí také sníh. "Konec týdne přinese do hor i vydatnější sněžení," uvedla Honsová a dodala, že v kombinaci s čerstvým větrem se pak budou tvořit sněhové jazyky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 stupněm Celsia, denní pak mezi 4 až 8 stupni Celsia.

Rovněž o víkendu bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Ve vyšších polohách se očekává déšť se sněhem nebo sněžení. V sobotu budou ranní teploty mezi 3 až -2 stupni Celsia. Přes den naměříme mezi 3 až 7 stupni Celsia. V neděli ráno bude mezi 1 až -4 stupni Celsia, přes den 2 až 7 stupňů Celsia.

Hřebeny Šumavy a Krkonoš o víkendu přikryl sníh:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.