Megafilm Marvels v kinech. Jeho režisérka studovala v Praze

[chooze:gallery;value:33784]

​Kapitánka Marvel se opět vrací na scénu. Na záchranu světa ale tentokrát nebude sama, její schopnosti se provážou s její největší fanynkou Kamalou Khanovou alias Ms. Marvel a její neteří astronautkou Monikou. Svérázná trojice tak musí spojit své síly a naučit se spolupracovat.

Režie snímku se chopila úspěšná americká filmařka Nia DaCostová, pro kterou to byla první zkušenost s velkofilmem z dílny Marvelu. "Byla to opravdu velká výzva, ale měla jsem spoustu skvělých kolegů, kteří mi pomohli všechno vytvořit. Takže na mně bylo zjistit, jak ten Marvel systém funguje, aby mi pomohl a oživil moje vize. Byla to spousta legrace, ale také spousta učení," řekla režisérka exkluzivně pro Novu.

​Na rady se prý ptala každého předchozího režiséra filmů od Marvelu. "Je to opravdu skvělá komunita, takže bylo snadné je oslovit a požádat o radu," doplnila.

[chooze:article;value:516560]

Bylo jasné, že při práci na takovémto hollywoodském trháku se najdou drobné komplikace, se svojí prozatím největší výzvou se ale režisérka popasovala. "Myslím, že filmy jsou opravdu těžké, ale v tom dobrém slova smyslu. Opravdu mě to bavilo. Myslím, že nejtěžší byl ten přechod na nový proces, protože každé studio má svůj způsob myšlení, takže jsem se to musela naučit," popsala DaCostová.

Zřejmě když jste na place obklopeni dobrou partou lidí, jde práce od ruky. A vypadá to, že Nia si nemohla přát lepší hlavní hrdiny. S představitelkou Kapitánky Marvel herečkou Brie Larsonovou zůstaly kamarádkami i po natáčení. "Brie je tak zábavná a Sam Jackson je legenda. Jen se od nich učím," doplnila režisérka. 

A kdo ví, třeba se nějaký další film režisérky Nii DaCostové bude odehrávat v Praze, tu totiž režisérka moc dobře zná. "Studovala jsem v zahraničí, takže jsem žila v Praze čtyři měsíce. Byla jsem jeden semestr na FAMU. Bylo to zrovna na 20. výročí revoluce. Takže o Praze toho vím opravdu hodně, jsou tam opravdu dobré restaurace," uzavřela.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.