Dvouletý Milošek už prodělal 85 chemoterapií. Kvůli nádoru už nevidí

Mladá rodina se těšila na druhé dítě a tehdy pětiletá Lenička si nacvičovala roli starší sestry. Jenže štěstí rodině po narození Miloška vydrželo jen chvíli. "V jeho dvou měsících nám začal jednou týdně zvracet. Nejdříve jsme si mysleli, že to je dětský reflux, potom se to pořád stupňovalo. Bylo to třeba i dvakrát týdně a potom už to bylo dvakrát denně. Diagnóza Milouška je nádor na mozku," řekla maminka Miloška Daniela Sušírová.

Malého chlapečka tak čekaly stovky hodin v nemocnici a rodiče nekonečný strach o život vlastního dítěte. Miloušek má za sebou 85 týdnů chemoterapií a voperování V-P shuntu. Ten z hlavičky odvádí přebytečný mozkomíšní mok do břicha. Nemá pocit hladu a žízně, proto ho rodiče krmí skrze trubičku, která vede do žaludku.

Bohužel to pro rodinu nebyla poslední rána. "Nádor byl tak tak veliký, že tlačil na určitá místa. Letos v září jsme se dozvěděli, že Miloušek přišel úplně o zrak a je to nevratné," dodala Sušírová.

[chooze:article;value:481020]

​"První pocit byl pro mě příšerný, mně přišlo, že se nám zhroutil svět, ale postupem času jsme se s tím vyrovnávali," přiznal táta Miloška a Leničky Miloslav Křivan.

Třikrát týdně hipoterapie, dvakrát týdně rehabilitace, cvičení doma. Péče je pro rodinu velmi náročná. Pro blaho Miloška by prý ale udělali cokoli. "Měsíčně nás péče stojí těch deset až dvanáct tisíc," poznamenala Sušírová.

I když je Milošek nemocný, jeho starší sestřička Lenička ho bezmezně miluje. "Bráchu mám moc ráda," řekla bez zaváhání Lenička.

Rodině s péčí pomáhají dobří andělé. "Moc děkujeme dobrým andělům za to, že jsou a že nám umožňují navštěvovat s Milouškem rehabilitace a hipoterapie a dokupovat zdravotní pomůcky," poděkovala Sušírová.

Pomoci rodinám v těžké životní situaci můžete i vy. Staňte se dobrým andělem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.