VIDEO: Řidič nedostal na kruháči přednost. Vyřídit si to chtěl s obuškem v ruce

Incident se odehrál ve středu po 15. hodině v hlavním městě. Hlídka si všimla na kruhovém objezdu mezi ulicemi Peroutkova a Jinonická dvou odstavených aut a mužů, kteří se prali na silnici. Jeden držel v ruce dokonce teleskopický obušek.

Dotyční ohrožovali nejen sebe, ale i ostatní projíždějící řidiče. Strážníci proto muže pomocí hmatů a chvatů od sebe odtrhli. Obušek pak jeden z nich odhodil do bezpečné vzdálenosti.

[chooze:article;value:516137]

"Po uklidnění muži shodně uvedli, že důvodem jejich konfliktu bylo to, že 25letý řidič nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě druhému. 35letý muž ho následně vozem zablokoval, a než se mu stačil chybující řidič omluvit, zamířil k jeho vozidlu a s obuškem v ruce ho chytil pod krkem," popsala situaci mluvčí pražské městské policie Jiřina Ernestová.

Napadený šofér se ze strachu o své zdraví začal následně aktivně bránit. "Výsledkem bylo zhmožděné poranění obličeje, ale lékařské ošetření oba odmítli," doplnila Ernestová. Přivolaní policisté událost vyhodnotili jako přestupek. Příslušníci městské policie ho následně oznámili příslušnému úřadu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.