Top auta, se kterými jezdí celebrity. Překvapila i Greta Thunbergová

[chooze:gallery;value:33759]

Leoš Mareš

Oblíbený moderátor a zpěvák, který je také známý svou láskou k autům, se objevil například v Lamborghini Aventador, které mělo stát 8,5 milionu korun. Na svém instagramovém účtu si dělal legraci ze svého Rolls-Royce Cullinanu, že měl najeto nejvíce kilometrů na světě, a to 100 tisíc. Dříve se proháněl třeba v Audi R8 či ve Ferrari 360 Modena.

Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš byl viděn, jak ve Francii řídí Mini Cooper Clubman. Na svém instagramu se pochlubil, že si pořídil Škodu Enyaq Coupé RS iV na elektrický pohon. Auto může mít výkon až 220 kW. Před volbami se nechal také vyfotografovat ve svém obytném voze, v garáži by měl mít i luxusní Mercedes Maybach.

Petr Pavel

Když TN.cz připravovala otázky na prezidentské kandidáty, které se týkaly mimo jiné i majetku, Petr Pavel uvedl, že vlastní BMW řady 2 a Volkswagen Golf z roku 2010. Na své sportovní BMW je pyšný. "Je to můj sporťák pro každý den a naplněný řidičský sen," řekl pro portál Motorvize. Pavel je také vášnivý motorkář.

Karlos Vémola

Známý český zápasník se objevil za volantem mnoha zajímavých vozů. Ať už to byl Ford Mustang, nebo šestilitrový Hummer H2, ale také Bentley Continental GT nebo Mercedes AMG G upravený společností Brabus. Ford Mustang s pětilitrovým osmiválcem a nápisem Terminator na zadním křídle ale nakonec šel v roce 2021 "do světa". Vémolova auta měla i SPZ na přání odkazující na jeho působení v UFC.

Dominika Myslivcová

Růžovobílý kabriolet Abarth Spider s nápisem Barbie si asi nemohl koupit nikdo jiný než influencerka Dominika Myslivcová. Na sociálních sítích se také pochlubila zábavnou příhodou, jak se u jejího Mercedesu S63 fotili dva mládenci a pak se jí a její kamarádku snažili sbalit, ležérně opření o její auto, aby to vypadalo, že patří jim. "Tak říkám, že určitě ne a jestli dovolí… Odemykáme, nastupujeme a jedeme… Nikdy jsem nikoho neviděla tak rychle zčervenat," popsala Myslivcová.

[chooze:article;value:526435]

​Co se hvězd ze zahraničí týče, hudebník Steven Tyler ze skupiny Aerosmith si kolem roku 2012 koupil unikátní sporťák Hennessey Venom GT Spyder za 1,1 milionu dolarů, tedy kolem 2,5 milionu korun. Zpěvačka Beyoncé vsadila na klasiku a má kabriolet Rolls-Royce Silver Cloud II, model se vyráběl od roku 1959. Stejně jako Steven Tyler i herec Dwayne Johnson zamířil pro svůj vůz ke značce Hennessey, zvolil si ale na české poměry obří pick-up VelociRaptor V8. Herec Eddie Murphy se nechal vyfotit před svým 6,3litrovým Mercedesem SLS AMG.

Občas se musí na dopravu spolehnout i bojovnice za zelenější zítřky Greta Thunbergová. Například v roce 2020 při návštěvě v britském Bristolu se nechala vozit Nissanem LEAF s elektrickým pohonem. V roce 2019 poté, co plula do USA jachtou, se vozila v Tesle Model 3, který jí věnoval herec Arnold Schwarzenegger.

A tady záběry na sporťák české policie:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.