Požár na Olomoucku má tragický konec. Uvnitř domu našli ohořelé tělo

[chooze:gallery;value:33769]

​Hasiči z Olomouckého kraje likvidovali mohutný požár staršího rodinného domku v Mikulovicích. Podle prvotních informací měla být budova opuštěna. V přízemní části, která byla požárem nejvíce zasažena, ale našli tělo bez známek života.  

Plameny prostoupily i do horního patra a střechy budovy. Na pomoc s hašením jednotkám z Mikulovic vyjeli i hasiči ze stanice Jeseník, Zlatá Hora a Široký Brod.

​Postupně likvidovali požár i v části záklopu stropu, kde se pomocí termokamery podařilo odhalit ohniska. "Bylo nutné uhasit větší množství různého hořícího odpadu a jiných uskladněných věcí," uvedli hasiči.

[chooze:article;value:528004]

Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru se zatím neví. "Jednou z nejpravděpodobnějších variant se nabízí nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm," dodali hasiči. Jak velkou škodu požár způsobil se zatím neví.

Od úterních brzkých ranních hodin zaměstnal hasiče i požár v Olomouci v části Černovír. Plameny pohltily rodinný dům a velmi rychle se po celém objektu rozšířily. Sousední domy se hasičům podařilo uchránit.

Uvnitř domu nalezli jednoho zraněného, kterého předali do péče záchranářů. Příčina požáru zatím není jasná, hasiči ale nevyloučili ani úmyslné založení. Předběžná škoda je odhadnuta na více než milion korun.

Obrovský požár výrobní haly v Turnově. Škoda přesáhne 160 milionů korun:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.