V Kremlu padlo zásadní rozhodnutí. O Putinově budoucnosti tam mají jasno

Současná hlava Ruské federace Vladimir Putin se své země nehodlá vzdát. Podle agentury Reuters se totiž rozhodl kandidovat v blížících se prezidentských volbách. Výhra by ho u moci udržela až do roku 2030.

Kreml o kandidatuře ale mlží. "Putin se k této záležitosti zatím nevyjádřil. Samotná kampaň ještě nebyla oficiálně oznámena," okomentoval podle agentury TASS tiskový mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Rozhodnutí o Putinově kandidatuře už ale prý padlo.

Prezidentské volby jsou v Rusku naplánované na březen 2024 a podle odborníků se už nyní dá předpokládat, kdo zemi nadále povede. Vzhledem k potlačování projevů opozice totiž současný prezident nemá v Rusku téměř žádnou konkurenci.  

[chooze:article;value:528203]

​Podle opozičního politika žijícího v zahraničí Vladimira Milova je totiž jakákoliv kritika vládní politiky trestána. "Je oficiálně trestným činem, který se trestá skutečným vězením. Nečekejte žádnou normální politiku západního stylu," řekl pro CNBC.

Peskov se ale už dříve nechal slyšet, že "v Rusku jsou politici s různými názory a postoji". Sám ale nepřipouští, že by se Putinovi odvážil kdokoliv postavit. "Je zřejmé, že v této fázi nemůže pro pana prezidenta existovat skutečná konkurence," dodal.

Putinův dvojník se sám prozradil. Dostala ho otázka od malého dítěte:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.