Krajčo, Burešová i Pokáč: Chystá se vánoční koncert plný hvězd

[chooze:gallery;value:33763]

​Koncert propojí různé hudební žánry, vedle klasické hudby se můžete těšit na pop nebo jazz. Zazní 27 skladeb v podání hvězd české hudební scény. "Nepřipravujeme klasický vánoční koncert, ale hudební zážitek. Diváci sice uslyší vánoční melodie a písně, které znají z rádií, ale vůbec poprvé v symfonických úpravách napsaných přímo pro konkrétní složení účinkujících, filharmonie a sboru a pro jedinečný prostor pražské O2 areny," říká aranžér Jan Lstibůrek.

Písně a melodie neodmyslitelně spjaté se svátečním obdobím zazní v podání zpěváka Richarda Krajča nebo operního pěvce Adama Plachetky. Představí se sólový zpěvák i obsazovaný muzikálový herec Ondřej Ruml či písničkář Pokáč, který poprvé vymění kytaru za 130členný hudební doprovod.

[chooze:article;value:517910]

​Zazpívá také zpěvačka Eva Burešová, dále držitelka Ceny Thálie a unikátního hlasu Dasha a dámské trio uzavírá písničkářka Kateřina Marie Tichá. Ke hvězdné sestavě sólových interpretů se na pódiu přidá 70 hudebníků Filharmonie Hradec Králové a 67 členů pěveckého sboru Permoník Choir Karviná. Jména jako aranžér Jan Lstibůrek nebo dirigent Stanislav Vavřínek slibují jedno z nejlepších uměleckých spojení populární a symfonické hudby. Průvodcem večera se stane Libor Bouček.

Možnost strávit poklidné chvíle s rodinou či přáteli uprostřed adventního shonu přinese koncert nejen hudbou, ale i vizuálními složkami. "V jednu chvíli skromné a intimní, v druhou zase monumentální tak, že se cítíte jako v hudebním chrámu. Všechny tyto prvky dohromady vytvoří ucelený zážitek," slibuje Lstibůrek.

Intimní atmosféru umocní omezení počtu míst tak, aby se z tohoto koncertu stal opravdu osobní a komorní zážitek, avšak ve velkolepé výpravě a v tom nejlepším zvuku. Vše vytvořeno na míru pro jeden jediný koncert v O2 areně, který může být začátkem nové tradice, která by prostřednictvím hudby nabízela zastavení v předvánočním čase i v dalších letech.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.