Oblíbená cukrovinka s alkoholem v Česku končí. Brzy zmizí z regálů

Čeští spotřebitelé se musí vyrovnat se ztrátou další oblíbené cukrovinky. Firma Nestlé stahuje Rumové pralinky z prodeje. Sladkost se tak zařadí mezi další, na něž Češi mohou už jen nostalgicky vzpomínat, například jako na oplatky Vlnky, po kterých si lidé na sociálních sítích ještě dodnes stýskají. Cukrovinka už zmizela z regálů na Slovensku, informoval Dnes24.sk.

"Ano, Rumové pralinky na českém trhu také končí," potvrdila v pondělí pro TN.cz mluvčí společnosti Nestlé Tereza Skrbková. Důvodem pro odebrání Rumových pralinek z trhu je jejich klesající obliba mezi zákazníky. 

"Věříme, že si ale spotřebitelé najdou cestu k jiným našim produktům, jejichž obliba mezi širokým spektrem spotřebitelů naopak výrazně stoupá, a to i díky řadě novinek a nových příchutí," doplnila Skrbková.

[chooze:article;value:527093]

Web tvnoviny.sk připomněl, že historie cukrovinky plněné rumem sahá až do roku 1965. V roce 2014 pak výrobek prošel designovou změnou, aby se zvýšila jeho prodejnost. To však pralinkám příliš nepomohlo.

Sladkost přežila pád socialismu a rozdělení Československa. Její popularita však dlouhodobě klesá. Také Nestlé Slovensko chce proto svůj sortiment raději doplnit o novinky, u kterých věří, že splní nároky spotřebitelů.

[chooze:poll;value:c3fae2ac567f66dc2f5a6d20c6a9fd070667303d]

Na Olomoucku řádili čokoládoví bandité. Za krádež pochutin jim hrozí vězení:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.