Putin konvertoval k islámu, spekuluje se. Rusové už koketují s právem šaría

V Rusku se šíří neověřené informace, že Putin konvertoval k islámu. "Během posledních několika měsíců to byl jeden z nejoblíbenějších dotazů v ruských vyhledávačích," uvádí na sociální síti X poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. A připojuje video, které by mohlo něco takového dokazovat.

I když by se asi obtížně zjišťovalo, jaká je Putinova skutečná víra, média občas připomínají jeho návštěvy v mešitách. Při té z letošního června měl ruský prezident v Dagestánu prohlásit, že Korán je posvátný pro muslimy a měl by být posvátný i pro ostatní.

[chooze:article;value:528020]

"Víme, že v jiných zemích s ním zacházejí jinak – nerespektují náboženské cítění lidí a pak se také odvažují říkat, že to není zločin," řekl vládce Kremlu poté, co mu při návštěvě mešity darovali právě výtisk Koránu, jak si všiml web globalvillagespace.com.

Jak jsme už dříve informovali, od 1. září Rusko také oficiálně zavedlo islámské bankovnictví. Zákon, který to umožňuje, předtím podepsal samotný Putin. Země tak potichu přijala i právo šaría, na kterém stojí hlavní zásady bankovnictví muslimů. V něm se například neplatí úroky z půjček.

Putin dostal před kamerami záchvat. Ruka se mu vymkla kontrole (31/10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.