Zprávy o zdražení energií zaskočily Čechy. Už teď často sotva vychází s penězi

"Problém by to pro mě byl, protože by mi to udělalo velký průvan do peněženky," míní jedna z oslovených. "Musí být pro každého problém, protože tím pádem se zdražuje všechno," souhlasí s ní další kolemjdoucí. 

Další lidé kvůli tomu plánují více šetřit. "Já jsem sama, takže je to určitě problém. Večer nesvítím, nepouštím sušičku," popisuje seniorka. "Mám malý plat, a ta drahota dneska, je to hrozný," souzní s ní další respondent. 

[chooze:article;value:527820]

​Uskromnění očekávají i další lidé, zvlášť ti v důchodovém věku. "Jako důchodce bych musela šetřit," říká žena. Nesouhlasí s ní ale několik dalších lidí. Přestože pro některé vyšší cena elektřiny nepředstavuje ohrožení, i tak ale nejsou spokojení. "Problém by to pro mě teď nebyl, ale je to příliš asi velká částka, to si myslím," doplnil starší muž. 

Čechy ale trápí i další zdražování. "Teď mám zase zvýšený nájem, já jsem důchodkyně, jsem vdova, platím 6 700 a beru 15 tisíc. Takže víte co, poplatky a na celý měsíc zbývá tohle. Jak pak máme vyžít, všechno je drahý," stěžuje si seniorka. "Bylo by zle. Naše důchody nejsou nějaké dost velké, takže by to s námi bylo hodně špatné," souzní s ní další z oslovených. 

[chooze:article;value:527852]

​"Máme dva důchody, tak snad to nějak přežijeme," brzdí záplavu negativní reakcí žena ve středním věku. "Je to katastrofa, už teď mám problém s placením všeho," reagoval ale mladší kolemjdoucí. 

I další oslovení třicátníci a čtyřicátníci plánují v případě dalšího zdražování víc šetřit. "Museli bychom začít šetřit," říká muž. "Už bych určitě nevyšla s penězi, protože tak mám hypotéku a jsem samoživitelka, takže vůbec nesouhlasím," dodává žena. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.