VIDEO: Hit Sklíčka dotykov předpověděl budoucnost. Po 40 letech dostal klip

Nezapomenutelná píseň Sklíčka dotykov (Ty, ja a môj brat) z 80. let se vrací s novým videoklipem. Píseň Jána Lehotského s textem Kamila Peteraja nazpíval bubeník kapely Ľubomír Stankovský. Klip k ní nyní natočil režisér Petr Simon a skladba se stala ústřední písní iniciativy Digitální očista, která se snaží varovat před nadměrným používáním digitálních technologií.

Právě "sklíčka dotyků, která svítí ve tmě a celý svět nám při nich někam utíká" mají nyní v novém videoklipu úplně jiný význam než v době, kdy píseň vznikla. "Nikdy by mě nenapadlo, že tato písnička nabude časem úplně nový rozměr," řekl portálu topky.sk interpret písně Ľubomír Stankovský.

Po významu "sklíček dotykov" prý nikdy nepátral, bylo to podle něj básnické spojení a on si u zpívání písně představoval, jak se jej při tanci s dívkou "dotýkají" barevné paprsky světla z disko koule, píše web tvnoviny.sk.

[chooze:article;value:526294]

​Videoklip vypráví příběh mladého páru, který nedopustil, aby jim kvůli novodobým "sklíčkám dotykov" svět někam utekl. Čtyřicet let starý text tak v kontextu dnešní doby odkazuje k technologiím, které nám nejen pomáhají, ale také nám každý den berou čas.

"Jsem velmi rád, že naše Sklíčka jsou tu i po tolika letech a že lidem stále přináší radost. Odložte svoje 'sklíčka dotykov' a mějte se rádi," vzkázal fanouškům Stankovský. 

Skupina Modus je bratislavská rocková hudební skupina, která vznikla v roce 1967. Na začátku nahrávala coververze populárních hitů, později začala nahrávat původní písně. V roce 1972 se k ní připojil Ján Lehotský, který se postupně stal lídrem skupiny. Koncem sedmdesátých let získala Bratislavskou lyru za píseň Úsměv. Píseň Ty, ja a môj brat vyšla na albu s názvem Najlepšie dievčatá z roku 1984 a zlidověla pod názvem Sklíčka dotykov.

[chooze:poll;value:cf62ca555193314fda85a107f6e17095c8d2cde1]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.