Pozor! Zásadně se mění stravování ve vlacích. Řízek v alobalu si nedáte

[chooze:gallery;value:33714]

Teplé pokrmy ve vlacích už nejsou žádný luxus, ale stává se z nich standardní nabídka společností. Kromě klasických studených pokrmů si cestující mohou dopřát často i teplá hlavní jídla, polévky, vegetariánské, bezmasé varianty pokrmů či sladké jídlo.

České dráhy navíc rozšířily i tuto svoji dosavadní nabídku a nyní nabízejí cestujícím sezónní podzimní menu. "Jídla hrající na talíři stejnými barvami jako podzim za okny, s typicky českými ingrediencemi, ozvláštněná prvky moderní gastronomie," nastínil menu mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

Podzimní menu ČD nabízí například houbový krém, řepové krupeto se sýrem feta, makovec nebo guláš z vepřových líček. "Menu bylo vytvořeno ve spolupráci s juniorským národním týmem z Asociace kuchařů a cukrářů České republiky," doplnil mluvčí drah. V nabídce stále zůstává oblíbená svíčková nebo smažený řízek. Ten si ovšem v jídelním voze nedáte v chlebu a zabalený v alobalu tak, jak si pamatujete z dětství.

[chooze:article;value:523488]

Podzimní menu nabízí také společnost Leo Express. Tam můžou cestující ochutnat například bramboračku, frankfurtskou polévku, zvěřinový guláš či hovězí líčka. Také oni mají ve stálé nabídce teplé pokrmy včetně vegetariánských možností.

Teplé hlavní jídlo nebo polévku si mohou dát cestující i ve vlacích společnosti RegioJet. U tohoto dopravce si mohou pokrmy objednat dokonce on-line v aplikaci.

České dráhy chtějí koupit vodíkové vlaky. Nahradí dieselové soupravy (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.