Milan Lasica rozplakal své přátele i rok po smrti. Bulel Polívka i Vášáryová

[chooze:gallery;value:33696]

Lasica před smrtí nahrál 11 skladeb, ve kterých skrze poezii slovenských básníků reflektuje svůj život. Celé nahrávání bylo přísně utajené. Dokonce i rodina známého humoristy, herce a zpěváka se o písních dozvěděla až po jeho smrti.

"Materiál nového a zároveň posledního Lasicova alba byl kompletně audiovizuálně zaznamenán a stal se spolu s vybranými básněmi základním stavebním kamenem projektu Básnenie," uvedl autor projektu Marek Kučera.

[chooze:article;value:467164]

Prvním singlem z alba, které vyjde příští rok, je zhudebněná báseň Miroslava Válka List do vetra. Ta poprvé vyšla v roce 1972 v knize Dotyky.

Klip k písni ukazuje reakci Lasicových přátel na zhudebněný dopis, který jim zanechal. Konkrétně jde o Magdu Vášáryovou, Hanu Lasicovou, Emílii Vášáryovou, Martina Hubu, Zuzanu Kronerovou, Mira Nogu, Zuzanu Šebovou, Elenu Vacvalovou, Olgu Feldekovou, Vladimíra Hajdua, Milana Kňažka, Petera Lipu, Dominiku Kavaschovou, Tomáše Janovice, Stanislava Štepku, Petru Polnišovou, Zuzanu Fialovou, Jiřího Lábuse, Martina Hofmanna, Bolka Polívku, Zdeňka Svěráka, Jitku Čvančarovou, Jiřího Bartošku a Danielu Kolářovou.

Všechny poslední hudba jejich přítele dojala. V očích některých byly dokonce vidět slzy. Podívejte se na videoklip:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.