Testy potvrzují: Goodyear má špičkové pneumatiky

Pravidelnou podzimní sbírku ocenění pro koncernové značky Goodyear letos zahájily 1., 2. a 3. místo v jednom z největších a nejvýznamnějších evropských testů osobních pneumatik, který pořádá německý ADAC. Největší evropský automotoklub v něm hodnotil 32 různých zimních pneumatik, po šestnácti v obou nejoblíbenějších rozměrech – 205/60R161 1 a 225/45R172 2. Pneumatiky Goodyear UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+ v testu prokázaly nejen vynikající vyvážené užitné vlastnosti, ale také vysokou účinnost.

​Druhé místo v testu 17palcových pneumatik obsadily pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance+, a to díky "bezpečným jízdním vlastnostem na suché vozovce, velmi vysokému předpokládanému kilometrovému nájezdu, pomalému tempu opotřebovávání a dobré účinnosti". Pneumatiky Goodyear UltraGrip 9+ skončily na celkově třetím místě ve srovnání 16palcových pneumatik. Odborníci časopisu je přitom zařadili na první místo, pokud jde o účinnost. Obě oceněné zimní pneumatiky Goodyear obsahují technologie MileagePlus a Winter Grip, které jsou zárukou vyššího kilometrového nájezdu a také vynikající přilnavosti na zasněžených a zledovatělých vozovkách.

Vítězem Dunlop Winter Sport 5

Další úspěch v testy zaznamenaly pneumatiky Dunlop Winter Sport 5, které se umístily na 1. místě v testu 16palcových pneumatik a na 4. místě v žebříčku 17palcových pneumatik. Testovací řidiči ADAC si jejich vlastnosti nemohli vynachválit: "Přesné a bezpečné jízdní vlastnosti v náročných situacích na suché vozovce, vzorná úroveň bezpečnosti na zimních silnicích, velmi vysoký předpokládaný kilometrový nájezd, nízká hmotnost a nejnižší spotřeba paliva," uvedli k nim v závěrečné zprávě.

Novinka UltraGrip Performance 3

Skvělé hodnocení si z testů odnesla i letošní novinka – pneumatiky UltraGrip Performance 3. V testu německého Auto Motor und Sport obsadily druhé místo a získaly hodnocení "velmi dobré". Další německý časopis Auto Bild je na základě říjnového testu, v němž obsadily druhé z celkem 54 míst, vyhodnotil jako "vzorné" a udělil jim i titul Eco-Meister za ekologické parametry. Jako nejlepší z 11 testovaných pneumatik vyšly se známkou "vzorné" z testu časopisu Auto Bild Sportscars, který ocenil jejich přesvědčivé jízdní vlastnosti za každého počasí, bezpečné zvládání hrozícího aquaplaningu a dynamickou ovladatelnost na mokré vozovce.  

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.