Herečtí kolegové ze seriálu Přátelé poprvé reagují na Perryho smrt: Byli jsme víc než jen herci. Jsme rodina

Ve společném prohlášení, které v pondělí poskytli CNN, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer a Matt LeBlanc napsali: "Všichni jsme naprosto zdrceni ztrátou Matthewa. Byli jsme víc než jen hereckými kolegy. Jsme rodina."

"Je toho tolik, co bychom mohli říct, ale právě teď si dáme chvíli na truchlení a zpracování této nepochopitelné ztráty," pokračovalo prohlášení, které vydali jejich jednotliví zástupci. "Časem řekneme víc, až toho budeme schopni. Prozatím jsme v myšlenkách a s láskou s Mattyho rodinou, jeho přáteli a všemi, kdo ho měli rádi po celém světě."

[chooze:article;value:527437]

Do povědomí diváků se čtyřiapadesátiletý Perry zapsal především rolí okouzlujícího a sarkastického Chandlera v sitcomu Přátelé. Seriál patřil k nejpopulárnějším ve své době a na streamovacích platformách stále oslovuje mladé diváky.

Za tuto roli byl Perry v roce 2002 nominován na cenu Emmy za hlavní mužský herecký výkon v komediálním seriálu a v roce 2021 byl nominován také za výkonnou produkci speciálu "Přátelé: Zase spolu," který přinesl kanál HBO Max.

https://twitter.com/CNN/status/1719129252237348955

Podle pondělního prohlášení L.A. County Fire Department (LACFD), které poskytl CNN, byl Perry nalezen "v bezvědomí ve vířivce". "Svědek události držel muži hlavu nad vodou a dostal ho ke kraji vířivky, po příjezdu hasičů ho pak z vody vytáhli," uvedli na dotaz ohledně incidentu na Perryho adrese. "Rychlé lékařské vyšetření bohužel ukázalo, že muž zemřel ještě před příjezdem prvních záchranářů," uvedli hasiči v prohlášení.

LACFD uvedla, že okolnosti vyšetřuje losangeleská policie a soudní lékař okresu Los Angeles, ale v současné době není podezření na cizí zavinění, uvedl zdroj z orgánů činných v trestním řízení pro CNN. Soudní lékař okresu Los Angeles v neděli odložil zjištění příčiny smrti, dokud nebudou k dispozici kompletní výsledky toxikologie. To by mohlo trvat tři až čtyři měsíce, uvedl úřad soudního lékaře pro NBC News.

Kromě seriálu Přátelé, ve kterém začal hrát ve svých 24 letech, si Perry zahrál také v seriálech Boys Will Be Boys, Growing Pains, Beverly Hills 90210, The West Wing a Scrubs a ve filmech Fools Rush In, Three to Tango a 17 Again.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.