Michal Viewegh prožívá nejlepší období života. Změnila ho nová přítelkyně

Před 13 lety se jednomu z nejpopulárnějších českých autorů obrátil život vzhůru nohama. S prasklou srdeční aortou bojoval o život. Ten mu lékaři zachránili, Michal Viewegh se ale s novou situací dlouho nemohl vyrovnat a propadal depresím. Na psaní naštěstí ale nezanevřel a dál psal jednu knihu za druhou.

Změna k lepšímu přišla teprve nedávno. Když mu náhoda přihrála do života jeho budoucí partnerku Olenu a jejího syna. Olena je válečná uprchlice z Ukrajiny a Michal ji v době nouze u sebe ubytoval. Láska na první pohled to ale nebyla, jiskra přeskočila až později. "Bydleli u mě asi půl roku ve vší korektnosti. Když jsem je například pozval na oběd, pozval jsem i maminku nebo její nejstarší dceru, aby se dáma cítila uvolněně. A když jsem ji tímto způsobem uklidnil, tak jsem si mohl dovolit nějaký výpad," popsal známý spisovatel začátky vztahu s novou přítelkyní.

[chooze:article;value:522905]

​Nová láska mu byla inspirací i pro psaní, jak už napovídá název jeho poslední knihy Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva. Olena prý ale dlouho netušila, že se Michal živí jako spisovatel. "Až když viděla, že mám v pokoji několik zahraničních knih s mým jménem, tak si mě vygooglila," nechal se slyšet Viewegh.

Momentálně prý spisovatel zažívá nejlepší období za poslední dobu. "Teď bych se rouhal, kdybych si po tom všem, co jsem prožil, stěžoval," popsal Michal, jak se mu dnes daří. V pořadu Čtenáři populární spisovatel prozradil také to, na čem teď pracuje a kdy se fanoušci můžou těšit na jeho další knihu.

[chooze:article;value:527154]

​Hostem Čtenářů byl i oblíbený herec Jiří Lábus, který divákům prozradil, jaké knihy ho od dětství formovaly a po jaké literatuře naopak sáhne dnes. Možná vás překvapí, kolik knih byste u něj v knihovně našli!

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.