KVÍZ: Matthew Perry byl ikonou Přátel. Otestujte si, jak znáte legendární seriál

[chooze:gallery;value:33676]

Herec Matthew Perry se do pamětí všech zapsal zejména jako Chandler Bing ze seriálu Přátelé. Zpráva o jeho úmrtí proto rozesmutnila mnoho televizních fanoušků.

Seriál se na obrazovkách objevil poprvé v roce 1994 a od té doby si získal mnoho příznivců po celém světě. Kromě Perryho ztvárnili další nezapomenutelné postavy i Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox a Lisa Kudrow. 

[chooze:article;value:527450]

​​Příběh pojednává o skupině šesti přátel žijících v americkém New Yorku, kteří spolu prožívají všechny strasti i radosti každodenního života. Nechybí milostné zápletky, humor ani důležitá životní rozhodnutí. 

Milostnou zápletkou ostatně celý příběh začíná i končí. V prvním díle se totiž diváci seznamují s šesticí hlavních hrdinů, kdy do jejich oblíbené kavárny vtrhne dívka ve svatebních šatech Rachel. Víte ale, s kým Rachel nakonec skončí? Své znalosti si můžete ověřit v kvízu, který pro vás připravila redakce TN.cz. 

[chooze:quiz;value:f2e5b632-0c56-4246-afcb-63a7acae75b9]

Seriál bavil diváky dlouhých deset let, během kterých se natočilo 236 dílů v deseti sériích. Dnes už není snad nikdo, kdo by neznal Joeyho balicí hlášku či si jednou za čas nebroukal Smraďocha. Legendárním se stalo ale i přátelství Chandlera a Joeyho a Rossova záliba ve svatbách a rozvodech. 

Matthew Perry zemřel 28. října ve věku 54 let. Herce našli mrtvého v jeho domě v Los Angeles. Pravděpodobně se utopil ve vířivce. V jeho domě policie nenašla žádné drogy a nic nenasvědčuje tomu, že by jeho smrt provázelo něco neobvyklého. 

Úmrtí Matthewa Perryho pro nás byl šok, přiznali dabéři Přátel. Poslechněte si rozhovor:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.