Kabát, Marpo i Jana Kirschner. Český slavík bude plný hvězdných vystoupení

[chooze:gallery;value:33264]

​Na galavečeru se můžete těšit na vystoupení kapel Kabát a Chinaski. Marpo zarapuje se svou skupinou TroubleGang, zazpívají i Jana Kirschner nebo Vojtěch Dyk. Poctu Vašovi Patejdlovi složí Igor Timko a Ondřej Brzobohatý. Na Yvonne Přenosilovou zavzpomíná Jitka Čvančarová.

Kreativní producent a režisér Pepe Majeský se svým týmem naplánoval na slavnostní večer 13 hudebních vystoupení. Moderátory Českého slavíka budou Ondřej Sokol a Aleš Háma. "Jsem rád, že se nám opět podařilo na slavičí koncert získat největší hvězdy českého a slovenského šoubyznysu, a to jak v roli účinkujících, tak předávajících. Další velká jména brzy oznámíme," zmínil Majeský.

[chooze:article;value:524710]

​Český slavík bude i letos vzpomínat na velké hudební legendy, které v letošním roce odešly na věčnost. "Odchod Vaša Patejdla byl velmi náhlý. Já to vůbec nečekal. Byl to obrovský muzikant, jeden z posledních melodiků. A mám pocit, že je čím dál méně melodií. On dokázal formálně vystavět píseň tak, že posluchači stály chlupy na ruce," zavzpomínal zpěvák Ondřej Brzobohatý.

Až do 12. listopadu můžete na webových stránkách Českého slavíka hlasovat vždy maximálně pro šest interpretů v kategoriích zpěvák, zpěvačka, hudební skupina a hip hop a rap. Máte možnost i vybrat, kdo ze tří nominovaných se stane objevem roku.

[chooze:article;value:522288]

​V přímém přenosu 24. listopadu na televizi Nova se pak dozvíte, kdo jako druhý vstoupí do slavičí Síně slávy a kdo se stane Absolutním slavíkem. Jeden z hlasujících navíc díky generálnímu partnerovi Českého slavíka Trinity Bank získá luxusní osobní vůz. 

Partnerem ankety je i zhotovitel cen Granát Turnov. Akademická sochařka Helena Hrabová je autorkou hlavní ceny Český slavík od roku 1996 a loni doplnila slavičí kolekci o cenu Objev roku, Síň slávy a Absolutního slavíka. Mediálním partnerem je Rádio Impuls. V minulém roce se stal přímý přenos jubilejního 60. ročníku hudební ankety Český slavík nejsledovanějším pořadem dne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.