V sobotu je státní svátek. Podívejte se, které obchody budou mít otevřeno

V sobotu 28. října v České republice oslavíme Den vzniku samostatného československého státu. Tato událost je spojena s řadou významných akcí, na které Češi při této příležitosti mohou zavítat. Naopak na větší nákupy se jen tak nedostanou.

Právě tento svátek se totiž řadí mezi vybrané významné dny, během nichž musejí zůstat zavřené obchody nad 200 metrů čtverečních, jako je Albert, Billa, Kaufland, Lidl, Penny Market, Globus i většina prodejen Tesco. Nařizuje to zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě z roku 2016.

[chooze:article;value:525032]

​Existují však výjimky, díky kterým si i ve svátek na některých místech nakoupíte. Nařízení se například netýká míst se zvýšenou koncentrací cestujících, jako jsou letiště či nádraží. Otevřené smějí dále zůstat také lékárny nebo čerpací stanice a samozřejmě malé obchody.

Další státní svátek

Příští státní svátek letos vychází na pátek 17. listopadu. V tento den budou obchody otevřené dle běžné otevírací doby. Další povinné zavírání obchodů Čechy čeká až o Vánocích. Konkrétně 24. prosince musí být zavřeno po 12. hodině, 25. a 26. prosince pak po celé dny. Další zavřené obchody Čechy zažijí na Nový rok a pak až na Velikonoce.

​Češi už začínají nakupovat vánoční dárky. Podívejte se, co je letos trend:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.