Stát vyzývá občany: Máte obří přeplatky na daních, přihlaste se o 635 milionů

Češi mají možnost si zažádat o vrácení přeplatku na silniční dani. Velká část přeplatků na této dani vznikla úhradou záloh na daň u osobních aut po 1. lednu 2022. Povinnost již ale byla v tomto období zrušena. 

Zda přeplatek na dani máte, nebo ne, můžete jednoduše zjistit. "Pokud si nejste jisti, jestli máte přeplatek na silniční dani, doporučujeme informaci ověřit přihlášením do vaší daňové informační schránky na portálu MOJE daně. Samotnou žádost o vrácení pak můžete snadno vyplnit ve webové aplikaci a doručit na váš finanční úřad datovou schránkou," uvedla generální ředitelka Finanční správy ČR Simona Hornochová.

[chooze:article;value:526675]

​Kromě zmíněného portálu si přeplatek můžete ověřit i na finančním úřadě. Suma může být vyplacena do 30 dnů od doručení podané žádosti, úřad je také možné požádat, aby částku použil na úhradu jiné daně. On-line žádost najdete na webových stránkách finanční správy.

Přeplatek se stává příjmem státu, pokud poplatník nepožádá o jeho vrácení či využití na úhradu nedoplatku na jiné dani do šesti let od jeho vzniku.

[chooze:poll;value:e8ba250e4087a68901382723639ad5ea91401931]

Lidovci řešili program. Řekli, jak vidí daně u tichého vína či manželství pro všechny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.