Putinova cesta do Číny odhalila přísně střežené tajemství. Prý je to otázka dní

Návštěva ruského prezidenta Vladimira Putina v Číně měla za cíl posílení vztahů mezi oběma zeměmi. Putin se kvůli tomu setkal i s čínským vůdcem Si Ťin-pchingem. Cesta ruského prezidenta přilákala velkou pozornost i kvůli kufříku, který nesl člen Putinovy ochranky a který měl obsahovat ruské nukleární kódy.

Skutečné tajemství, které Putinova cesta ukrývala, ale přitom mělo být všem na očích. Putin totiž údajně v Číně vůbec být neměl. Ve skutečnosti se měl skrývat v Moskvě, protože mu kvůli závažné nemoci údajně zbývá jen pár dní života.

[chooze:article;value:526586]

Alespoň o tom je přesvědčen ruský politický analytik Valerij Solověj. Podle něj Kreml vyslal do Pekingu jednoho z Putinových dvojníků, na kterého dohlíželi vysoce postavení důstojníci. Sám dvojník měl být na jednání se Sim důkladně připraven.

Čínská strana o spiknutí podle Solověje měla vědět. "Fakt je, že současný prezident Vladimir Putin prožívá své poslední dny. Ne měsíce, ne týdny, ale dny, kvůli smrtelnému onemocnění. Nyní jej, stejně jako v minulých měsících, zastupuje dvojník, který jel do Pekingu. A Číňané dobře vědí, s kým mluvili," tvrdil podle portálu Mirror Solověj.

Smyslem celého tajemství má být podle Solověje snaha o udržení moci. Špičky Kremlu se totiž nechtějí vzdát svých pozic, které pod Putinem mají. Nestabilitu, která by s úmrtím Putina přišla, by nemusely ustát.

[chooze:article;value:526417]

Solověj je podobnými teoriemi proslulý. V minulosti například hovořil i o úmrtí Jevgenije Prigožina, vůdce žoldnéřů z Wagnerovy skupiny, který zemřel po pádu letadla letos v srpnu. Podle řady odborníků má Kreml Prigožinovu smrt na svědomí.

S odlišnou teorií však přišel Solověj. Ten tvrdí, že miliardář zodpovědný za vznik neblaze proslulé žoldnéřské organizace stále žije. V letadle, které se zřítilo v Tverské oblasti, totiž Prigožin vůbec být neměl.

Vysvětlením má být opět teorie s dvojníky. "Na palubě letadla byl jeden z jeho dvojníků. Prigožin se skrývá a chystá pomstu," prohlásil pro portál Metro Solověj. Podle něj se Prigožin ukrývá v blíže nespecifikované zemi, kde má k dispozici přes 45 miliard korun.

Putin se snaží uvěřit vlastním lžím. Řeč těla prozradila, co se mu honí hlavou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.