Jako z pohádky. Na oslavě princových narozenin ztratila neznámá dívka botu

[chooze:gallery;value:33588]

​Je něco shnilého ve státě dánském. William Shakespeare, který je autorem proslulého výroku, by se asi divil, jak to dnes chodí u monarchie. Život dánského prince Christiana rozhodně není tragédií jako v klasikově díle. Důkazem byl večírek k princovým osmnáctinám.

Krásné róby, drahé šperky, úklony a nucené úsměvy. Tak to obvykle vypadá na oslavách u panovníků. Minulý víkend slavil osmnáctiny dánský princ Christian. Na galavečeru v paláci Christiansborg v Kodani se objevilo hned několik budoucích panovníků a panovnic. I tak ale oslava překonala veškerá očekávání. 

Poblahopřát Christianovi přijela například švédská princezna Estelle, princezna Ingrid Alexandra z norského království a také korunní princezny Elisabeth Belgická a Catharina-Amalia Nizozemská. Ta se oděla do královské modré, navíc obula i modré boty. Ty byly od stejného návrháře, jaké nosila Carrie ve filmu Sex ve městě.

[chooze:article;value:521431]

​Jenže kromě urozených na oslavu dorazilo také 200 osmnáctiletých dospívajících z Dánska. Přísná dvorní etiketa šla stranou, když večer došlo na překvapení, které si královská rodina pro prince připravila. Tím bylo vystoupení přední dánské skupiny Benjamin Hav & Familien.

Pařba to byla pořádná, jak se můžete sami přesvědčit ve videu. Pánská část osazenstva mohla povolit knoflíček u košile a princezny směly odložit drahé diadémy. A zřejmě nezůstalo jen u nich. Nějaká asi tancem rozjařená dáma si sundala lodičky při brouzdání po parketu.

[chooze:article;value:524929]

​Druhý den, když došlo na úklid, se ale jeden střevíc našel. Dánská monarchie znovu nezklamala a na oficiální instagramový profil dala fotku nalezené lodičky s popiskem: "Je to Popelka, kdo si v noci zapomněl botu? Když se hosté na slavnostní večeři Jejího Veličenstva královny odebrali domů, zůstala na zámku tato osamělá lodička. Majitelka nechť nás kontaktuje, ať ji můžeme vrátit zpět."

Tento příběh baví internet, lidé mají na řešení problému ztraceného střevíčku ale jiný názor. "Musíte poslat prince Christiana ven, aby střevíc zkusil vyzkoušet všem pozvaným dívkám z království. Jinak riskujete, že se o něj přihlásí zlé nevlastní sestry," okomentovala příspěvek Paula.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.