Recidivista měl za tři měsíce stihnout 12 krádeží. Za mřížemi strávil půl života

Za poslední tři měsíce se 46letému muži podařilo na Náchodsku a v okolí Jaroměře spáchat hned 12 krádeží. Kradl hlavně v provozovnách a kancelářích a prvními na jeho seznamu byly kasy a trezory s finanční hotovostí. Nepohrdl ale ani například jízdními koly, elektronikou, nebo dokonce plechovkami piva.

Při některých krádežích ho zachytily průmyslové kamery. Zloděj se je občas pokoušel vyřadit z provozu nebo alespoň otočit. Když byl lup, jako například celý trezor, příliš těžký, použil k odvozu kolečko. Jindy se zase pokusil ujet na ukradeném kole, ale záznamy ho usvědčily z toho, že zdatným cyklistou rozhodně není.

[chooze:article;value:525285]

Přestože byl muž u krádeží maskovaný, policisté ho nakonec vypátrali, a tak se ukázalo, že je to recidivista, který ve vězení strávil víc než půlku dospělého života. Do svých 46 let byl totiž 17krát odsouzen a naposledy se na svobodu dostal vloni v červenci, kdy byl propuštěn na podmínku. I ta se mu k následnému trestu přičte.

"Policisté ho obvinili z přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Muž je stíhán vazebně a v případě pravomocného rozsudku mu hrozí až pětiletý nepodmíněný trest," uvedla mluvčí královéhradeckých policistů Eliška Majerová Pospíšilová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.