VIDEO: Opilý řidič se otáčel a ohrozil desítky lidí. Mělo jít o dětského lékaře

Velkým neštěstím mohla skončit jízda 63letého řidiče nedaleko Mariánských Lázní. Na silnici první třídy vyrazil v neděli krátce před polednem pod vlivem alkoholu. To bylo zcela jasné v momentě, kdy se začal uprostřed silnice bez varování otáčet, a nakonec dokonce zastavil uprostřed pruhu.

V další jízdě mu zabránil svědek, který se nejprve ke stojícímu autu vydal kvůli obavám, jestli se řidiči něco nestalo. Jenže jak zjistil portál Krimi Plzeň, postarší muž byl jenom silně opilý.

[chooze:article;value:525724]

Pohotový muž tak řidiči vytrhl klíčky ze zapalování a přesvědčil ho, aby z auta vylezl. Následně ho pak hlídal u svodidla, než přijeli policisté. Opilý muž se totiž několikrát málem vrhnul pod kola projíždějících aut.

Podle svého vlastního přiznání vypil řidič zhruba čtvrtinu láhve vodky. "Dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem 1,74 promile. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl mluvčí karlovarské policie Jakub Kopřiva.

Řidič navíc bude mít nejspíš i jiné problémy než jen ty se zákonem. Podle Krimi Plzeň se má totiž jednat o dětského lékaře, který ordinuje na několika klinikách na Tachovsku. Nemá navíc jít o první takový exces. Lékař totiž už měl být za řízení v opilosti dříve trestán.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.