WhatsApp na některých telefonech v říjnu končí. Podívejte se na seznam

Aplikace WhatsApp od 24. října 2023 definitivně ukončí podporu zařízení, která budou mít starší operační systém, než je Android 5.0. Dosud společnost podporovala telefony s verzi operačního systému 4.1 nebo novější. Firma změnu oznámila na svých webových stránkách

"Abychom udržovali krok s nejnovějšími technologickými pokroky, pravidelně ukončujeme podporu starších verzí operačních systémů a zaměřujeme se na podporu nových verzí," vysvětlila společnost důvody svého kroku. 

Uživatele, kterých se změna dotkne, bude aplikace dopředu informovat. "Pokud vaši verzi operačního systému přestaneme podporovat, upozorníme vás. Několikrát vám také připomeneme, abyste své zařízení aktualizovali a mohli tak WhatsApp používat i nadále," dodal WhatsApp.

[chooze:article;value:524950]

​Operační systém Android 4.1 Jelly Bean byl vypuštěn v roce 2012 a dočkal se ještě dvou aktualizací. Novější systém Android 5 byl vydán na konci roku 2014. Starší systém, kterému WhatsApp nyní definitivně končí podporu, se ovšem stále vyskytuje v řadě velmi oblíbených zařízení od značek jako Samsung, Google, HTC či LG. 

Podívejte se na seznam některých konkrétních zařízení:

​Samotná společnost Google ukončila podporu pro Android Jelly Bean už v roce 2021. V té době zařízení s tímto systémem přitom stále používaly zhruba dva miliony lidí. Jejich telefony ale od přes dva roky nedostávají aktualizace služeb Google Play a nemají zaručené bezpečné užívání.

Aplikace WhatsApp často připravuje různé novinky. Podívejte se, s čím přišla nedávno:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.