D1 ochromily kolony. U Hranic se srazila nákladní auta, skončila zdemolovaná

[chooze:gallery;value:33555]

​Nehoda dvou nákladních aut se stala po páté hodině ráno na 301. kilometru dálnice D1 u Hranic. "Silnice je směrem na Brno uzavřena, tvoří se kolony," informovala na sociální síti X před půl sedmou ráno policie. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, jeden z řidičů utrpěl zranění. 

"Policisté odklání dopravu na 308. kilometr směr Hranice," dodala policie. Přímo pod sjezdem na Hranice u obce Olšovec se ale po šesté hodině srazila dvě osobní auta. Nehoda se obešla bez zranění, zpoždění před sjezdem ale nabírala vyšší desítky minut. 

[chooze:article;value:525893]

​Před osmou hodinou ráno policie oznámila, že odklon zrušila. "Aktuálně bylo možné zprůjezdnit jeden jízdní pruh. Projíždějte místem stále s maximální opatrností," vyzvala řidiče. 

Tragická nehoda na Chrudimsku

Všechny složky IZS v pondělí časně ráno vyjížděly k vážné nehodě také na Chrudimsku. Řidička, která jela od Rabštejnské Lhoty směrem na Slatiňany, u Chrudimi sjela ze silnice a narazila do stromu. Ve zcela zdemolovaném autě přišla o život. 

"Hasiči museli odtrhnout vozidlo, které bylo doslova zaraženo do stromu. Vyprostili tělo osoby, které zůstalo zaklíněno uvnitř," uvedla k nehodě mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková. 

Dálnicí D1 se v pátek nedalo projet. V autobuse totiž našli dopis, podle kterého měl být ve voze výbušný systém:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.