Velká hádka v královské rodině. William chtěl George ochránit před drsným osudem

[chooze:gallery;value:33546]

Princ William chce pro svého syna George dětství, jaké mají všechny ostatní děti v jeho věku. To je však obtížné sladit s jeho osudem budoucího panovníka Velké Británie. Snaží se proto, aby toho na bedra malého prince nebylo nakládáno příliš. Ačkoliv má William se svým otcem Karlem III. hezký vztah, kvůli úkolu pro George si vjeli do vlasů.

Podle experta na královskou rodinu Toma Quinna se rodiče obávali, že úkoly, které Karel III. přichystal pro George na královskou korunovaci, jsou na něj moc. "Slyšel jsem od svých kontaktů, že se hádali o tom, zda by měl George hrát formální roli," prozradil pro britský list Express Quinn.

[chooze:article;value:525021]

Ačkoliv je princovým osudem jednoho dne usednout na trůn, v deseti letech by si měl ještě podle rodičů užívat dětství. "Kate a William se obávali, že toho na něj bude moc," vysvětlil podle portálu Mirror komentátor událostí v královské rodině.

Princ William na vlastní kůži poznal temnou stranu toho být členem královské rodiny. Sám byl jako dítě vystavovaný pozornosti tisku a musel se naučit plnit formální povinnosti velmi brzy, svého syna chce tomuto trpkého osudu ušetřit. "Je to paralela k tomu, jak byli princové William a Harry nuceni navštěvovat formální události. Nejznámějším příkladem takové chvíle je pohřeb jejich matky, kdy museli v útlém věku jít formálním průvodem za rakví," popsal Quinn.

[chooze:article;value:524195]

Následně si oba chlapci museli podávat ruce s veřejností. "Spousta lidí to zkritizovala a říkala, že je velmi kruté přimět dva kluky, aby si tímhle vším museli projít tak mladí, zvláště pak u Harryho," ozřejmil odborník.

Ačkoliv princ George se nakonec skutečně zhostil formální role na dědečkově korunovaci, je otázkou, zda mu nějaké úkoly nebyly na žádost rodičů odebrány. "Probíhala o tom zuřivá debata," dodal Quinn.

Princ Harry oslavil narozeniny ve velkém. Užíval si pozornost fanynek (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.