Ve francouzské škole řádil útočník. Čečenec měl ubodat učitele nožem

[chooze:gallery;value:33540]

​Děsivý čin spáchal útočník ve francouzském Arrasu. Na tamním gymnáziu v pátek ráno napadl nožem personál školy. Jednoho z učitelů na místě ubodal. Člen ochranky skončil s těžkými zraněními na jednotce intenzivní péče, zatímco druhý učitel byl jen lehce zraněn, píše portál Le Monde.

Útočník naštěstí nestačil zranit nikoho dalšího. "Na Gambettově gymnáziu v Arrasu zasahovala policie. Útočníka se jim podařilo zadržet," uvedl francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin na sociální síti X.

[chooze:article;value:521994]

Podle portálu Le Figaro je z útoku podezřelý teprve 20letý muž původem z Čečenska. Mělo jít o bývalého studenta školy. Policie jej už dříve umístila na seznam lidí, kteří jsou spojení s radikálním islámem.

Francouzská policie i státní zástupce specializující se na terorismus případ vyšetřuje jako teroristický útok. Útočník měl při napadení obětí řvát frázi "Allahu Akbar", tedy "Bůh je veliký", kterou s oblibou používají muslimští radikálové při svých útocích.

Na místo směřují také špičky francouzské politiky. Prezident Emmanuel Macron, premiérka Élisabeth Borneová a ministr školství Gabriel Attal oznámili, že gymnázium navštíví.

Palestinec v Tel Avivu najížděl do lidí, předtím jich několik pobodal (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.