S Knihobotem jsou knížky levnější, TN Live se startupem připravuje pořad Čtenáři

Lidé hladovějící po zajímavé četbě mohou díky pořízení literatury přes Knihobot ušetřit. Nákup je levnější než v knihkupectvích. "U nás jsou skoro nové publikace za výhodnější cenu. Její výše je ale velmi individuální. Někdy jde o desetiprocentní úsporu, jindy o padesátiprocentní," uvádí pro TN.cz Barbora Votavová z Knihobotu s tím, že je možné on-line pořídit i četbu, jež už v běžných prodejnách ani není k dispozici.

[chooze:article;value:524537]

​Těm, kteří se přebytečných knížek chtějí zbavit, stačí pouze zavolat a bez nároku na odměnu je navštíví kurýr. "Ten postup je extrémně jednoduchý. Za dopravu zákazníci nic neplatí, my si jednotlivé publikace nafotíme a zkontrolujeme jejich stav, zájemci si ho díky snímkům na webu mohou dobře zkontrolovat," připomíná Barbora Votavová.

Startup ročně tímto způsobem prodá 100 tisíc knih. Prodávající získají své peníze za knížky až ve chvíli, kdy si je vyhlédne nový majitel. Utržená částka putuje do virtuální peněženky. Z ní zamíří buď na bankovní účet prodávajícího, nebo je také možné financovat rovnou nákup nové literatury.

"Nabízíme literární klasiku, bestsellery, staré poklady, kultovní komiksy i odborně zaměřené publikace," popisuje svou nabídku Knihobot. TN Live připravuje ve spolupráci s Knihobotem pořad Čtenáři plný rozhovorů se zajímavými osobnostmi a inspirace pro další čtení.  

Zemřel významný spisovatel Milan Kundera. Proslavila ho díla po celém světě (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.