Hamás vtrhl do domu seniorky a zavraždil ji. Záznam pak zveřejnil na jejím profilu

Ještě v sobotu ráno před útokem Hamásu na Izrael rodina se seniorkou mluvila, žena všechny ubezpečila, že je v pořádku. V kibucu Nir Oz na jihu Izraele žila celý život a na zvuky sirén byla zvyklá. Potom se ale rodině přestala ozývat, píše deník The Independent. 

Její vnučka Adi Bayderová měla hned pocit, že se něco děje. Podle jejích slov jí babička totiž vždy odpovídala na hovory okamžitě, tentokrát jí ale telefon nezvedla ani na několikátý pokus. "Terorista se jí vloupal do domu a zavraždil ji. Zabil ji a zabil mou duši i celé mé rodiny. Víte, jak jsme se o tom dozvěděli? Terorista to natočil a nahrál na její facebook," napsala Adi Bayderová v příspěvku na sociální síti.

[chooze:article;value:525464]

​Druhá vnučka zavražděné Mor Bayderová na babičku vzpomíná jako na čistého a dobrého člověka, který miloval kibuc a svou zahradu. "Každé ráno podnikala cestu na kole, aby vyprala a složila oblečení dalších obyvatel kibucu. Po poledni se vracela, aby se postarala o zahradu, kterou zbožňovala nadevše. Moje babička milovala život," napsala Mor a dodala, že prožívá noční můru svého života.

Vražda seniorky je dalším z hrůzných činů na civilistech, kterých se extremisté z hnutí Hamás od sobotního útoku na Izrael dopustili. Během konfliktu podle CNN doposud zemřelo nejméně 1 200 Izraelců, v Gaze mělo zemřít okolo 950 lidí. 

Izraelská armáda ukázala, jak ze vzduchu zasáhla cíle v Pásmu Gazy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.