Britský pár napadli v Plzni netopýři. V hotelu nechali otevřené okno

Manželský pár podle informací policie nechal otevřené okno v plzeňském hotelu kvůli horku. Právě před tím je ale během ubytování recepční důrazně varovala. Dokonce jim dala i leták s výstrahou, že v takovém případě hrozí invaze netopýrů. Nakonec se jí dočkali. 

To, že mají v pokoji společnost, zjistili až ráno po probuzení. Jejich následný odchyt byl velmi komplikovaný, protože pár nechal otevřené také dveře do předsíně. Přivolaní ochránci zvířat dokonce napočítali rekordních 256 netopýrů. Asi 50 z nich se tam ukrylo do skulin okolo skříní. 

[chooze:article;value:522078]

​Plzeň je pro netopýry oblíbenou lokalitou. Nejvíce se jich ve městě shromažďuje na konci léta v období páření. Po setmění se tato zvířata slétávají kolem pouličních lamp, kde loví hmyz. Nejčastěji právě v blízkosti otevřených oken, kde pak hledají úkryt k nerušenému odpočinku. Aktuálně přitom jejich aktivita už pomalu utichá, jelikož jsou noci chladnější a netopýři se přesouvají jinam. Podle plzeňských zvířecích záchranářů se s podobnými incidenty Hotel Slovan potýká relativně často. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.