Předpověď slibuje týden plný letních dní. V noci však přijdou mrazíky

Babí léto se pomalu chýlí ke konci, do skutečného podzimního počasí je však stále daleko. Přes den budou po většinu týdne panovat příjemné letní teploty. V noci se ale občas objeví i přízemní mrazíky a teploty spadnou skoro až k nule.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) začne týden poměrně chladným pondělním počasím. Meteorologové očekávají v pondělí teploty na severovýchodě Česka mezi 9 a 14 stupni Celsia, zatímco na jihozápadě mezi 14 a 19 stupni. Přes den má být zataženo až oblačno s občasnými přeháňkami.

[chooze:article;value:525161]

Skutečně studená má být noc na úterý. Teploty mají spadnout až na pět stupňů, a na východě Česka dokonce až k pouhým dvěma. Zároveň také předpověď upozorňuje na vítr, který bude ráno a dopoledne slabý, postupně ale má sílit a místy má v nárazech dosahovat až rychlosti 15 metrů za sekundu.

V úterý má pokračovat oblačné až zatažené počasí, které však bude postupně ustupovat. I tak ale existuje možnost přeháněk a občasných dešťů. Má se také oteplovat, a to až na 21 stupňů Celsia. Na severu a severovýchodě ale ještě budou teploty do 15 stupňů.

Ve středu se už mají mraky roztrhat a na většině území Česka má panovat převážně polojasno. Nad ránem se mohou objevit mlhy, přes den se ale už budou teploty pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia. Z jihu má také vanout mírný vítr.

[chooze:article;value:525038]

Ve čtvrtek se bude výrazně podobat středečnímu. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 22 stupňů, na jižní Moravě až 24 stupňů. Od severozápadu ale mají postupně přicházet přeháňky. Noční teploty se mají pohybovat mezi 11 a 15 stupni Celsia.

Příjemné teploty budou pokračovat i v pátek, i když nebe bude opět pod mrakem. Po většinu dne bude oblačno až zataženo, které místy doprovodí déšť. Odpoledne však budou deště i mraky opět ustupovat a vrátí se polojasno.

O víkendu se má teplé počasí ještě chvíli držet, postupně se ale bude ochlazovat. V sobotu budou teploty dosahovat až 24 stupňů a ještě má panovat polojasno, v neděli však už budou teploty rychle padat. Opět bude zataženo a občasné přeháňky s denními teplotami okolo 14 stupňů Celsia.

Česko zažilo nejteplejší říjnový den. Stromy ani netuší, že se blíží zima:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.