Opilá žena se v pražském divadle sápala po mužích. Diváci chtějí peníze

Až příliš mnoho alkoholu si zřejmě dopřála žena, která se 1. října přišla podívat na představení do divadla v pražské Libni. Jenže ani ona, a nakonec ani diváci toho moc neviděli. Vypila totiž víc, než na kolik měla sílu.

"Narušovala zejména první polovinu představení, chodila před jevištěm, kopala do země, osahávala může v bezprostředním okolí, vydávala nepatřičné zvuky, čímž kazila umělecký dojem z představení," popsal redakci TN.cz jeden z diváků, kterého chování pobouřilo.

[chooze:article;value:523179]

​Takovou situaci nikdo nečekal

Divadlo prý během večera vůbec nezasáhlo, a to i přesto, že jej o celém dění v sále informoval. Redakce TN.cz se proto obrátila na vedení. To ale sdělilo, že zodpovědnost za bezpečnost v sále měl pořadatel.

"Personál divadla přivolal mne jakožto pořadatele. V tu chvíli někdo vyběhl ze sálu s tím, že na podlaze leží starší žena a nemůže dýchat," popsal pořadatel představení z Kulturního portálu Lukáš Sýkora.

"Zprvu jsem se domníval, že je to tatáž osoba, šlo však jen o shodu okolností," pokračoval. Přestávka v půlce představení se tak lehce protáhla, protože pořadatel čekal na příjezd záchranné služby. Když divadlo pokračovalo, opilá žena podřimovala na svém místě.

"Onu ženu, na kterou si diváci stěžovali, jsem na konci přestávky zahlédl v první řadě, kde seděla v klidu a zřejmě pospávala. Muž, který seděl vedle ní, přinášel do hlediště dvě piva, s nimiž jsem ho vykázal ze sálu. Po chvíli se vrátil již bez piv a sedl si na své místo," dodal.

[chooze:article;value:506651]

​Omluva místo kompenzace

Naštvaní diváci, kteří si místo uměleckého dojmu odnesli z divadla jen zklamání, ale požadují kompenzaci. Jenže k tomu se divadlo, a dokonce ani pořadatel nemají.

"Kompenzaci Divadlo Gong bohužel poskytnout nemůže, protože nebylo pořadatelem divadelního představení konaného 1. 10.," hájila za ředitelství divadla Martina Fialová. Divákům prý alespoň poslala omluvu.

Jenže náhradu škody neplánuje divákům přiznat ani pořadatel. "Z naší strany k žádnému poškození diváků nedošlo," tvrdí Sýkora. "Celou druhou polovinu jsem byl v sále a oba pozoroval, nedošlo však k žádnému incidentu z jejich strany, na základě něhož bych je mohl ze sálu vyvést," uzavřel.

Opilý muž se sesunul z lavičky a usnul. Zaseknutý nemohl ven, pomohli až hasiči:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.