Natálie (†23) prohrála boj s anorexií. V posledních dnech vážila jen 20 kilogramů

Třiadvacetiletá Natálie Hricová na sociálních sítích léta sdílela svůj životní příběh. Roky totiž bojovala s mentální anorexií. Lidem ukazovala, jak život s anorexií vypadá, a vyzývala je k tomu, aby nemoc nepodceňovali.

Svému dlouholetému trápení ale nakonec podlehla. Bylo jí teprve 23 let a vážila 20 kilogramů. Měřila 160 centimetrů a za poslední dva roky se jí podařilo váhu dostat maximálně na 41 kilogramů. Svůj boj prohrála 27. září.

[chooze:article;value:448677]

​O Natáliině smrti informovala její kamarádka Gabriela na instagramu. "Dlouhé roky jsme všichni věřili na zázrak, že se z toho dostane. Anorexie byla silnější," napsala. Zprávu sdílela se souhlasem maminky Natálie. Ta doufá, že příběh její dcery pomůže dalším, které stejné onemocnění sužuje.

"Anorexie je tak moc zákeřná nemoc, a tak málo se stále mluví o tom, kolik lidí boj s ní prohraje. Nemůžu zastavit slzy a špatně se mi hledají ta správná slova," napsala Gabriela. "Všechny moc prosím, neberte poruchy příjmu potravy (ani jiné psychické poruchy a problémy) na lehkou váhu," dodala.

Natálie se před osmi lety proslavila na sociální síti Ask.fm, kam lidé mohli psát anonymní dotazy. Následně se přesunula na Instagram, kde denně sdílela příspěvky ze svého života. Právě tam se s ní lidé, kteří roky věřili v její uzdravení, loučí naposledy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.