Případ znásilněné Soni: Její DNA se našlo na věcech obviněného zdravotníka

Studentka Soňa byla 26 hodin nezvěstná. V noci na neděli 10. září se vracela z práce v divadle, vystoupila na autobusové zastávce, kterou má od bytu asi 150 metrů, a poté už si nic nepamatuje. Někdo ji unesl, nadopoval léky a znásilnil. V pondělí ráno ji našli před nemocnicí na bratislavském sídlišti.

Městský soud Bratislava I poskytl televizi Markíza anonymizované rozhodnutí o vzetí do vazby zdravotníka, který je ze znásilnění Soni obviněný. V usnesení vyšetřovatel popsal, jak měl obviněný muž skutek provést a jaké důkazy policisté shromáždili.

[chooze:article;value:522887]

​Zdravotník měl na Soňu čekat okolo třetí ráno v noci u vchodu domu, kde bydlela. Poté jí do nohy čtyřmi vpichy aplikoval neznámou látku s obsahem benzodiazepinu a to jí způsobilo bezvědomí. Následně ji odnesl do svého auta a odvezl ji na místo, kde ji dalších 25 hodin držel a vpichoval další omamující látky. Podle webu Noviny.sk jí aplikoval léky na spaní vpichy do zadku a stehna. V poskytnutém dokumentu se dále uvádí, že obviněný muž Soně způsobil také odřeniny, povrchové poranění kůže a řeznou ránu na pravém boku.

Stopy DNA

Policisté našli stopy DNA Soni na klice na stahování oken na zadních dveřích auta, na prostěradle v bytě obviněného zdravotníka a také v jeho vaně. U muže dále našli injekční stříkačky s ampulkami s různými látkami, včetně ketaminu. Léky měl také v autě.

Soud v dokumentu uvádí, že muže vzal do vazby i kvůli tomu, že si čin dopředu připravil a naplánoval. Podle soudu mohl muž plánovat i další útoky a může být nebezpečný.

[chooze:article;value:523053]

​Bývalá partnerka obviněného záchranáře z Bratislavy jej pro televizi Markíza popsala jako manipulativního a agresivního. "Když jsem se to dozvěděla, byla jsem v šoku, že je něčeho takového schopný. Věděla jsem, že dokáže ublížit, ale že až takhle, tak to ne," řekla.

Žena televizi popsala soužití s obviněným mužem, který měl být nejprve milým a nápomocným partnerem, posléze ji však začal izolovat od okolí a kontroloval jí mobil. Pár spolu měl dceru, žena dle svých slov nemohla chodit ven ani po porodu. Když od něj chtěla odejít, tak ji měl fyzicky napadnout. Nakonec jí s útěkem od něj pomohla společná kamarádka.

Obviněný muž před soudcem odmítl vypovídat. Podle informací slovenských médií prý odmítá, že by se zmizením studentky měl cokoliv společného.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.