Nové svědectví o zmizení Maddie! Kriminalisté jsou už blízko

Záhada kolem zmizení britské holčičky Maddie McCannové z apartmánu v Praia da Luz v portugalském regionu Algarve zůstává i po 16 letech nerozluštěná. Velkou naději do vyřešení případu vnesly stopy, které ukázaly na podezřelého z únosu dívenky. Tím je Němec Christian B., který si v současné době odpykává trest za znásilnění.

Dosud se ho nepodařilo usvědčit, vyšetřovatelům ale nahrály do karet nové skutečnosti. Podle britského deníku The Sun mají nového svědka, který měl Christiana B. vidět, jak utíká z místa trestného činu zhruba 25 kilometrů od města, kde zmizela Maddie. Stalo se to v roce 2004 v Praia da Rocha, kde měl podle obvinění znásilnit irskou studentku Hazel. 

"Policii kontaktoval nový svědek. Začínal svou ranní směnu v nedalekém hotelu a řekl, že viděl muže v černém oblečení, jak utíká od bytového domu. Viděl toho muže, protože si sundal masku, a identifikoval ho jako Christiana B.," řekl zdroj obeznámený s vyšetřováním. 

[chooze:article;value:523778]

​Maddie McCannová zmizela až o tři roky později, Christian B. je ale obviněný z řady dalších sexuálních útoků v Algarve v letech 2000 až 2017. Stejně jako Maddie se ani Hazel zatím nedočkala spravedlnosti. Dnes 40letá žena se minulý rok rozhodla vystoupit z anonymity a promluvila o svém případu. 

V době incidentu jí bylo 20 let a útočník jí podle jejích slov pronásledoval domů z baru. Maskovaný muž mluvil anglicky, měl ale německý přízvuk. Hazel je přesvědčená, že se jednalo o Christiana B.

"Vždycky jsem tvrdila, že můj útočník byl Němec s pronikavýma modrýma očima a hlasem, který bych okamžitě poznala. Když bylo jeho jméno zveřejněno v souvislosti s případem Madeleine a znásilněním nebohé Diany, věděla jsem, že je to on," citoval ženu loni deník Irish Mirror

Policisté hledali kameru údajného únosce Maddie. Může na ní být natočena (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.