Legendární česká kapela přišla o zpěváka. Moc jsme se trápili, přiznávají

[chooze:gallery;value:33466]

​"Kdo nás zná a sleduje  ví, že v roce 2018 jsme prošli první velkou kapelní krizí. Ta se následně utlumila úspěchem tour a desky Revolter a vše vypadalo, že to ustojíme, ale bohužel se ukázalo, že neshody mají hlubší kořeny, než jsme si mysleli. No, a samozřejmě sólové turné i zahraniční cesty tu pomyslnou propast mezi Protheem a kapelou ještě více prohloubily," vysvětlila kapela známá svými hity Strážná věž či CHERNOBYL na facebooku.

Místo toho, aby kapela společně oslavila 20 let na české scéně, půjde její zpěvák vlastní cestou. "Navíc jsme se natolik odcizili lidsky a vlastně i žánrově, že už v tom prostě nešlo dál pokračovat. A přetvářet se, že je vše v pořádku, byl by akorát klam na vás, na naši Dymytry rodinu," poznamenal zbytek skupiny.

Členové přiznali, že se dlouho trápili a snažili se vše slepit a udržet. "A asi se všichni shodneme, že hudba by se měla dělat z radosti a jedině pak tu radost může rozdávat. Takže po O2 areně Protheus odchází na sólovou dráhu a nám nezbývá než doufat, že se nám podaří najít nový hlas Dymytry, který vy fanoušci přijmete, aby mohla Dymytry hudba žít dál," sdělili.

[chooze:article;value:524786]

Kdyby totiž zůstali déle spolu, jsou přesvědčeni, že by Dymytry poškodili ještě více. "Tak nám oběma držte palce a zůstaňte při nás  budeme vás potřebovat mnohem víc než kdy předtím. Rodina drží při sobě," vyzvali.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.