Vlak na Strakonicku srazil čtyři lidi. Dva jsou mrtví, dva těžce zranění

[chooze:gallery;value:33436]

​V úterý v 9:28 dostaly jednotky integrovaného záchranného systému hlášení o střetu osobního vlaku s několika lidmi. Do obce Závišín okamžitě vyjely tři pozemní posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, jedna posádka ze Středočeského kraje a vrtulníky letecké záchranné služby z Plzně a Českých Budějovic. 

"Záchranáři na místě nalezli čtyři zraněné. Dva muži bohužel utrpěli zranění neslučitelná se životem a zasahující lékaři tak mohli pouze konstatovat jejich smrt," uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Další dva muži jsou podle prvotních informací těžce zranění. 

​"Další dva muži utrpěli těžká mnohačetná poranění, která je bezprostředně ohrožovala na životě. Zdravotníci jim poskytli intenzivní přednemocniční neodkladnou péči včetně farmakoterapie a stabilizace vitálních funkcí napojení na umělou ventilaci," dodala.

[chooze:article;value:522395]

Záchranáři následně oba zraněné transportovali na ARO do nemocnic. Jednoho z nich přijali ve Fakultní nemocnici Plzeň a druhého v Nemocnici České Budějovice. "Stav obou mužů je vážný," doplnila Kafková.

Jednalo o zaměstnance Správy železnic, kteří na místě zrovna pracovali, uvedl mluvčí organizace Pavel Tesař. Proč byli v době incidentu na kolejích, je nyní předmětem vyšetřování.

Generální ředitel Správy železnic vyjádřil pozůstalým upřímnou soustrast a zraněným kolegům popřál mnoho sil. "Nic nemůže nahradit hodnotu života, buďte, prosím, obezřetní v každé jeho minutě," napsal.

[chooze:article;value:521319]

"Policisté provedli u strojvedoucího dechovou zkoušku i test na přítomnost jiných návykových látek, vše negativní," uvedl mluvčí policie Miroslav Šupík. Podle informací TV Nova mají být zranění ještě další dva lidé, záchranáři to však nepotvrdili. 

V úseku Bělčice – Blatná je zastaven provoz. Předpokládaný čas obnovení je podle mluvčího Správy železnic stanoven na 16 hodin.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.