U Benátek havaroval autobus a začal hořet. Na místě je nejméně 21 mrtvých

Nehoda autobusu u italských Benátek si vyžádala nejméně 21 obětí na životech. Podle italské agentury ANSA autobus havaroval těsně před osmou hodinou večerní. Ze zatím nezjištěných příčin prorazil svodidla a z nadúrovňové silnice se zřítil na koleje, kde vzplál. Několik lidí v něm zřejmě uhořelo. Dalších asi 12 lidí se zranilo a 5 lidí se pohřešuje. Na místě zasahují záchranné složky.

[chooze:article;value:524667]

Autobus měl podle televize Rai zajišťovat dopravu pro turisty mezi kempem u Benátek a samotnými Benátkami. Nešlo však o běžnou linkovou přepravu, ale o autokar objednaný přímo kempem. V autobusu byli v době neštěstí lidé různých národností, mezi nimi i děti. Benátský guvernér Luca Zaia v příspěvku na sociálních sítích uvedl, že oběti a zranění jsou různých národností, nejen Italové.

"Dnes večer zasáhla naši komunitu obrovská tragédie. Okamžitě jsem ve městě nařídil vyhlásit smutek za oběti, které si nehoda autobusu vyžádala. Je to apokalyptická scéna. Nemám slov," napsal k tragédii starosta Benátek Luigi Brugnaro na sociální síti X. Soustrast s oběťmi nehody vyjádřila i premiérka Giorgia Meloniová.

Doprava na důležité spojnici mezi čtvrtí Mestre a dálnici A4 stojí. Místní zdravotní úřady v Benátkách vyhlásily nouzový stav.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.