Trumpovi hrozí ztráta části jeho impéria. U soudu ze sebe udělal oběť

Trump byl v minulosti známý svou nechutí vystupovat v soudních řízeních, kterých měl už požehnaně. Tentokrát k soudu v New Yorku ani nemusel. V řízení nehrál žádnou roli. Přesto využil příležitosti a vytvořil mediální podívanou, díky které byl zase v centru pozornosti.

A opět se vykreslil jako oběť zpolitizovaného soudního systému. Právě tento postoj mu pomohl stát se lídrem republikánské kandidátky na prezidenta. "Chci na vlastní oči vidět ten hon na čarodějnice. Zažívám ho už léta, ale teď je to opravdu špinavá hra. Chtějí zasahování do voleb ve Spojených státech amerických," prohlásil Trump. 

[chooze:article;value:524538]

​Součástí jeho údajných podvodů mělo být vyplňování falešných dokumentů a masivní nadsazování hodnoty nemovitostí, aby získal úvěry bank a peníze z pojištění. Za to mu hrozí odebrání i části nemovitostí včetně slavné Trump Tower. "Jeho přítomnost v New Yorku jako realitního magnáta pravděpodobně končí," konstatoval profesor a právník Bennett Gershman. 

Trump svého soudního vystoupení náležitě využil. "Odvedli mě od kampaně, protože jsem celý den seděl v soudní budově. Je to zasahování do prezidentských voleb. Vybudoval jsem skvělou společnost a udělal jsem pro New York skvělé věci a oni by to měli respektovat," nechal se slyšet. 

Podle soudu ale údajně existují otázky ohledně relevance některých svědectví, která jsou stará několik let. A mohla by tak být promlčená.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.