Srážka kamionů zablokovala dopravu na dálnici D2. Zasahoval i vrtulník

[chooze:gallery;value:33443]

V úterních odpoledních hodinách se na dálnici D2 ve směru na Brno srazilo několik kamionů. Podle mluvčího jihomoravské policie Davida Chaloupky se původně jednalo o dva kamiony, nakonec se ukázalo, že se srazily čtyři. Na místo vyrazily jednotky integrovaného záchranného systému.

Počet zraněných nebyl podle zdravotnické záchranné služby zpočátku jasný. Na pomoc jim zamířily dvě pozemní posádky i vrtulník. "Na místě byl nakonec pouze jeden zraněný pacient. Ošetřili jsme ho a k vyloučení vážných zranění jsme ho sanitkou poslali do jedné z brněnských nemocnic," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

[chooze:article;value:523081]

"Jeden z náklaďáků stojí napříč," uvedl redakci TN.cz mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. "Na místě budeme likvidovat větší únik oleje z jednoho z kamionů," doplnil. Kromě oleje je na vozovce i rozsypaný náklad.

Policie odklání dopravu na exit 25 u Hustopečí. Dálnice ve směru na Brno je až do odvolání neprůjezdná. Na místě se začaly tvořit dlouhé kolony, které policie začala odklánět. Jak dlouho bude silnice zablokována, zatím není jasné. "Vzhledem k tomu rozsypanému nákladu je předpoklad, že to potrvá delší dobu," uzavřel Chaloupka. 

Těžká nehoda kamionu na Vysočině. Vůz narazil v zatáčce do zdi domu (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.