Na Olomoucku řádili čokoládoví bandité. Za krádež pochutin jim hrozí vězení

První případ krádeže čokolády se stal v pátek. Jednadvacetiletý muž měl odcizit zboží v celkové hodnotě 650 korun. Podezřelého muže si všimla ochranka obchodu, a tak ho po průchodu přes pokladny bez zaplacení zadržela. Na místo byli přivoláni policisté.

Hned druhý den ráno měl o tři roky starší muž krást čokolády, ale také dvě balení kávy a arašídovou pomazánku. Pracovníkům ochranky začal být podezřelý, když začal zboží schovávat do kapes a pod oblečení. U pokladny šel sice platit, ale pouze pytlík rohlíků. Pracovníci ho tak zadrželi a stejně jako v prvním případě přivolali policisty. Způsobit měl škodu za více než 800 korun.

[chooze:article;value:524625]

V posledním případě se vydal na lup čokolády 34letý muž. Tentokrát měl v samoobslužné prodejně vzít pod oblečení a přenést přes pokladnu bez zaplacení více než dvě desítky čokolád za bezmála 1 500 korun.

Policisté po vyšetřování zjistili, že všichni tři muži byli za majetkovou trestnou činnost v minulosti již odsouzeni, a proto jim hrozí přísnější trestní sazba. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.