PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhne poslední vlna horka. Pak se prudce ochladí

V posledním zářijovém týdnu šplhaly teploty do rekordních výšin. V některých dnech dokonce dosáhly i 28 stupňů. Překonat je má však začátek října. "Tlaková výše se bude přesouvat ze střední Evropy k jihovýchodu a po její zadní straně se k nám obnoví příliv teplého vzduchu od jihozápadu," vysvětlil ČHMÚ. 

Úterý tak bude jeden z nejteplejších dnů podzimu. "Nejvyšší denní teploty budou 22 až 27 °C, v Čechách ojediněle až 29 °C," upřesnili meteorologové. 

[chooze:article;value:524074]

Následně se ale prudce ochladí a teploty se budou pohybovat kolem 15 až 20 stupňů Celsia. "V úterý večer a v noci na středu bude přecházet přes naše území dále k jihovýchodu studená fronta. Za ní se do střední Evropy rozšíří od západu tlaková výše," pokračovali meteorologové.

Teploty kolem 15 stupňů budou převládat celý zbytek týdne. O víkendu se má však opět mírně oteplit. "Na konci týdne se bude přes střední Evropu k východu až jihovýchodu zvolna přesouvat tlaková výše. Po její zadní straně k nám začne proudit teplý vzduch od jihu," informoval ČHMÚ.

Podzim začíná slunečným počasím. Podívejte se na předpověď (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.