Životní rozhodnutí Gottové a jejích dcer. Vilu po zpěvákovi zpřístupní veřejnosti

V neděli uplynuly čtyři roky od smrti zpěváka Karla Gotta. A právě v tento den se o obrovské životní rozhodnutí podělila s fanoušky a příznivci jeho manželka Ivana.

"Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých 85. narozenin a pátého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou," oznámila Ivana na facebooku.

Několikanásobný Zlatý a Český slavík tam strávil více než polovinu svého života. "Uvidíte naši milovanou vilu tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974 až 2019," doplnila Gottová.

Vila se tak za rok promění v muzeum a ponese název Villa Gott. "Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti. Na fotografii Jaroslava Tatka z roku 1992 je vidět, že pro Karla bylo přirozené pozvat si občas domů 'na Bertramku' své příznivce. Chtěla bych, aby to tak bylo i v budoucnu. Věříme, že Villa Gott se stane místem pro vás, kteří jste ho milovali a nezapomněli na něj. O detailech vás budu postupně informovat," uzavřela Ivana.

[chooze:article;value:499319]

Dominika nesouhlasí

S rozhodnutím Ivany ale nesouhlasí Gottova nejstarší dcera Dominika. "Můj tatínek si přál, aby vilu paní Gottová nikdy neprodávala a zůstala cenným domovem pro jejich dcery, mé mladší sestry. Proč se tedy chystá porušit jeho přání? Jde jí o další peníze?" ptá se Dominika.

"Tatínek své fanoušky nadevše miloval, udělal by pro ně první poslední. Ale myslím si, že by s vybudováním muzea ve své vile nesouhlasil. Už jenom proto, že okolo ní bydlí další lidé, kterým by se přívaly fanoušků v ulici Nad Bertramkou nelíbily. Chtějí mít také svůj klid a bezpečí," má jasno Dominika.

Karel Gott zemřel 1. října 2019 právě ve vile na Bertramce obklopený svou rodinou. Přestože zákeřné akutní leukémii statečně čelil, nakonec svůj boj prohrál. Pochován byl pak tak, jak si přál, a to na hřbitově na pražských Malvazinkách.

Ivana se snaží a bedlivě dohlíží, aby se na zpěváka nezapomnělo. Dokončila dokument i knihu o jeho životě, a loni na jaře dokonce uspořádala velkolepý vzpomínkový koncert.

Zvonky štěstí do nebe. Charlotte poslala Gottovi dojemný dárek ke Dni otců (6/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.