Zemřel herec z oblíbené gangsterky. V 56 letech ho zabila rakovina

Jake Abraham letos v červenci oznámil, že má rakovinu prostaty. Přiznal se také, že nevěnoval pozornost příznakům a k lékařům šel až příliš pozdě, uvedl britský portál Daily Mail.

Rakovina se mu později rozšířila do páteře a močového měchýře a dalších částí těla. Portálu Liverpool Echo v červenci popsal, jak se u vyšetření cítil: "Doktoři mi řekli, že to mohou být měsíce nebo že to mohou být roky. Je to děsivé."

[chooze:article;value:523864]

​Na základě své zkušenosti se snažil šířit povědomí o významu včasného lékařského vyšetření a veřejnost vyzýval, aby každý, pokud se necítí dobře, zamířil co nejrychleji k lékaři. "Zachrání vám to 20 let života," prohlásil. Nakonec zemřel na následky nemoci ve věku 56 let.

Jake Abraham se narodil v roce 1967 v Liverpoolu. Hereckou kariéru započal v 80. letech minulého století. Na začátku 90. let se objevil v jedné epizodě seriálu Červený trpaslík, následně pak v jednom z filmů o britském vojákovi Richardu Sharpovi, které vychází z knih autora Bernarda Cornwella.

​Mezi nejslavnější filmy, kde získal roli, patří krimikomedie Sbal prachy a vypadni od Guye Ritchieho a Formula 51 od Ronnyho Yu. Kromě toho vystupoval i v divadle, a to včetně britského Královského národního divadla.

Tento týden zemřel také irský herec Michael Gambon, který byl známí roli Brumbála ve filmech s Harrym Potterem. Připomeňte si jeho roli:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.