Elán splní poslední přání Vaša Patejdla: Uděláme koncerty na jeho počest

[chooze:gallery;value:33047]

​​​Velký úspěch hudební skupiny Elán vystřídal smutek. Za dva a půl měsíce Elán vyprodal dvě největší haly v bývalém Československu. Kapela kolem frontmana Joža Ráže se ale z úspěchu příliš dlouho neradovala. Vzápětí ji totiž zasáhla smutná zpráva o odchodu spoluhráče, kamaráda a zakladatele kapely Vaša Patejdla.

Na jeho počest se ale Elán plánuje do obou hal vrátit, a to s programem Pre Vaša. "Děkujeme všem za projevenou soustrast a slova podpory s úmrtím našeho Vaša. S ním odešel kus Elánu, ale v Elánu s námi navždy zůstane i velký kus jeho výjimečné osobnosti. Co jsme Vašovi slíbili před smrtí, to i dodržíme, proto oznamujeme dva koncerty na jeho počest," řekl zpěvák Jožo Ráž, který na koncertě zároveň oslaví své 70. narozeniny.

[chooze:article;value:520066]

​Původní plán byl takový, že to bude narozeninový koncert i pro stejně starého Patejdla. "Vašo nám v posledních měsících říkával, že řádná oslava musí trvat minimálně dva dny a sedmdesátku člověk slaví jen jednou v životě. Takže oba přidané dny budeme hrát pro něj," doplnil kytarista Jano Baláž.

Kapela nyní neplánuje koncerty v dalších městech či hraní na festivalech. "Fanoušci nám píší, zda přijedeme do Brna nebo Košic. My jim odpovídáme, že tentokrát musí oni za námi Prahy nebo Bratislavy," dodal kytarista.

[chooze:article;value:518568]

​Na přidaných koncertech fanoušci uvidí Elán ve své čisté rockové podobě. "Kapela se na pódiu vrátí do období 80. let. Tehdy se věnovala spíše rockovější muzice. Zazní i skladby z alb, kdy Vašo nebyl členem Elánu a věnoval se svojí sólové dráze," popsal manažer Elánu Michal Čimera.

Kapela nejprve vystoupí v sobotu 21. září 2024 v O2 areně v Praze, o týden později 28. září 2024 koncert zopakuje i v TIPOS aréně – Zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě. Předprodej na přidaný koncert Pre Vaša v Praze fanoušci najdou na webu kapely.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.