Smrtelná bakterie v Baltském moři. Muž po koupání zemřel

První letošní oběť nebezpečné bakterie potvrdil úřad v úterý, informoval web FOCUS. V Baltském moři se nakazil 74letý muž, který později zemřel v nemocnici.

Rekreant měl na těle otevřené rány a byl chronicky nemocný. Ze začátku tak nebylo jasné, jestli doopravdy podlehl bakterii, nebo své nemoci. Nakonec se potvrdilo, že zemřel kvůli infekci. Nemoc ale na jeho zdravotní stav měla významný vliv.

Vibrio vulnificus se podle úřadu vyskytuje na různých místech po celém německém pobřeží Baltského i Severního moře. Bakterie se množí ve vodě. Právě při koupání se tak lidé mohou nakazit.

[chooze:article;value:522940]

Nejedná se ale o prvního letošního nakaženého, připomněl web polsatnews.pl. V srpnu se nakazila 86letá žena. Do moře šla s otevřenou ránou, kterou se bakterie do lidského těla nejčastěji dostává, a začalo jí být špatně. Musela tedy do nemocnice. 

Podle expertky na bakterie Marie Vehreschildové ale nebezpečí pro většinu lidí není velké. "Kvalita vody v německých vodách je pravidelně kontrolována. Podle Institutu Roberta Kocha je každý rok známo 0 až 20 případů infekcí Vibrio vulnificus, k nimž dochází především v teplejších letech," řekla webu mz.de.

V ostravské nemocnici se vyskytla legionella. Podívejte se na reportáž (07/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.