Policie zadržela démona. Muž se vloupal do domů a pozoroval spící lidi

Obyvatelé na okraji Prahy si můžou po dlouhé době oddechnout. Detektivové po tříletém intenzivním pátrání dopadli zloděje, který se vloupával do rodinných domů, kde pozoroval spící lidi. Na památku si pak odnášel menší hotovost či jinou drobnost.

V uplynulých týdnech policie 51letého podezřelého zadržela v jednom z pražských penzionů. Bylo to opravdu na poslední chvíli. Během domovní prohlídky totiž našli kromě odcizených věcí také letenky do Severní Ameriky s odletem za několik dní, kde chtěl zadržený začít nový život.

[chooze:article;value:509858]

Obviněný muž si v jednom případě dokonce přisedl na postel k nic netušící spící dívence a pozoroval ji z blízka. Z domů sice neodnášel cennosti, ale v obyvatelích zanechával nepříjemné pocity a spousty otázek. Jediné stopy, které policie měla, byly kamerové záznamy.

Časem muž dostal přezdívku "démon", jelikož se policii nedařilo jej ztotožnit. Během let měli policisté řadu podezřelých, nikdy však neprokázali jejich vinu. Nyní je však důkazy dovedly k 51letému muži, kterému hrozí až osmiletý trest odnětí svobody za porušování domovní svobody a krádeže.

"První případ zaznamenali policisté koncem března 2015 a poslední koncem července 2023 v Praze a středních Čechách. Napadeno bylo celkem 21 nemovitostí se škodou dosahující bezmála osm milionů korun. Nemusí to však být konečná čísla, další možné případy kriminalisté prověřují," uvedl tiskový mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.