Výbuch domu na Prostějovsku. Jeden člověk zemřel, okolní budovy jsou poškozené

[chooze:gallery;value:33348]

"Zasahujeme v obci Otinoves na Prostějovsku, kde došlo k výbuchu domu a poškození dalších domů v okolí," informovala ve čtvrtek odpoledne policie na sociální síti X.

"Událost má bohužel tragické následky, na místě došlo k jednomu smrtelnému zranění," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Momentálně není jasné, co bylo příčinou výbuchu. Policisté to v tuto chvíli zjišťují. "Okolí místa výbuchu je uzavřené. Dbejte pokynů policistů zasahujících na místě," vyzvali. Dům patří firmě vyrábějící zábavní pyrotechniku. "Jednou z pravděpodobných verzí je neopatrná manipulace s pyrotechnikou," dodala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

[chooze:article;value:522761]

"Můžu potvrdit, že na místě zasahujeme kvůli výbuchu v rodinném domě a poškození okolních domů. Momentálně zjišťujeme bližší informace," řekl TN.cz Hošák. "Na místě aktuálně zasahuje osm jednotek hasičů, následkem exploze došlo k poškození několika okolních střech rodinných domů," doplnil později.

Hasiči při zásahu spolupracují se záchranáři. "Ti provádí komunikaci s obyvateli, některé osoby z preventivních důvodů prošly kontrolou zdravotníků na místě," oznámil Hošák.

Na místo poslali záchranáři i vrtulník. "Naše posádky nalezly ohořelé tělo, kterému se už nedalo pomoci," potvrdila pro TN.cz ředitelka Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Andrea Rakovičová. "Totožnost oběti zjistí soudní pitva," dodala. Nikdo další podle jejích informací není zraněný.

"S největší pravděpodobností se jedná o majitele objektu," řekla k zemřelému policejní mluvčí. Pokud se informace potvrdí, mělo by jít o profesionálního hasiče.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.